آفتاب نیوز :
داوود نجاری اوسیبانی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در 29 شهریور 1402 با اشاره به اینکه سردر و سردر خانه تاریخی «نجوتیان» در بافت تاریخی شوشتر قرار دارد، گفت: متأسفانه امروز فروریخت، وی گفت: بر اساس شواهد و اظهارات مالک، با توجه به آبگرفتگی چندین ساله این خانه تاریخی، رطوبت و فرونشست زمین در قسمتی از خیابان باعث تخریب یک قسمت شده است. . خانه
رئیس اداره میراث فرهنگی، هنرهای مردمی و گردشگری دهستان شوشتر افزود: خانه نجاتیان اگرچه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده اما یکی از خانه های تاریخی و مجلل با پیشینه تاریخی محسوب می شود.
وی تاکید کرد: احتمال تخریب سایر خانه های تاریخی در شرایط تاریخی شوشتر بیش از پیش افزایش یافته است چرا که بر اثر جاری شدن سیل، فرسودگی ساختمان ها افزایش یافته و احتمال وقوع حادثه در این خانه ها وجود دارد. این مشکل باید هر چه زودتر حل شود.
نجار اسیبونی به وظایف سایر نهادها مانند سازمان آب و برق و شرکت آب و فاضلاب که به ترتیب وظیفه بررسی مشکلات و اصلاح شبکه قدیم را بر عهده دارند، اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند اداره میراث فرهنگی است. کوتاهی در این گونه موارد، در حالی که ما نمایندگان مردم متولی این امور هستیم و به شدت نگران این امور هستیم و اگر اتفاقی برای این امور بیفتد، بیشتر نگران می شویم. از همه.
وی به پیگیری های مکرر اداره میراث فرهنگی برای حل مشکل سیل اشاره کرد و خواستار تسریع در حل این معضل قبل از وقوع حوادث دیگر شد.
خانه تاریخی نجاتیان متعلق به دوره قاجاریه است و به دلیل همکاری نکردن مالک خصوصی پرونده ثبت این بنای تاریخی در سال های گذشته متوقف شد. در شرایط تاریخی شهرستان شوشتر بیش از 90 اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این در حالی است که 300 شغل در سطح کشور در کل شهرستان شوشتر به ثبت رسیده است. خانه طبیب، خانه رحیمی، خانه معین التجار، خانه مستوفی، خانه کجبوف، خانه مقدم، خانه سرابی، خانه مرعشی، خانه امین زاده، خانه زائر، خانه طبیب شوشتری، خانه جزایری، خانه شیخ جعفر شاهور، خانه رضوان، خانه زاهدی و… تنها بخشی از خانه های مهم تاریخی این شهر هستند.